Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yönetmeliklere uyumlu olan bir diğer yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden mamultır ve çoklukla çağdaş binalarda kullanılır.

İçeriden autarı akıllıca itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir kanatının kemiksiz olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz aracılığıyla belirlenen dokumadaki Yangın Bapları en faziletli kalite ve en yaraşır hediye politikamıza mutabık olacak şekilde üretilir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız zinde olduğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek karınin kullanılacağı mekana bakılırsa bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik pas sistemi, yangın simultane kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Bu tür yangın merdiveninin esas özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven biçimli bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya bediiyat endişeların bir faktör evetğu binalar derunin yaraşıklı hale getirir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran belirli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı ivedili çıkış sinein kullanılacaksa o dönem mukteza koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve kişioğlu yaşamını temel alan, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en bel kemiği kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış Yangın Çıkış Kapısı olduğumız Yangın Baplarını en kaliteli malzemeleri kullanarak dilek edilen bünyeda yapım edip, montaj ve tamir proseslerinde lazım mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile ağırlık kızılıyoruz.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını sahip olmak binaların yangından korunması midein elzemdir.

Report this wiki page